Διακοσμηση, Στρωμα, μαξιλαρι, Υπνος, ξεκουραση

Ανακάλυψα το ιδανικότερο στρώμα για εμάς και τα παιδιά. To συγκεκριμένο μαξιλάρι της Candia έσωσε τον σβέρκο μου.

Αν ξυπνάτε με πόνους στην πλάτη και πιασμένο σώμα ή νιώθετε ότι δεν ξεκουράζεστε καθόλου, όταν κοιμάστε, τότε είναι πολύ πιθανό να πρέπει να αλλάξετε το στρώμα σας. Μπορεί απλά να έχει παλιώσει, ειδικά αν έχουν περάσει πάνω από 10 χρόνια χρήσης ή απλά να μην είναι το κατάλληλο για τις ανάγκες σας.

Προσωπική εμπειρία.

Όταν την πατάς μια φορά, την δεύτερη το ψάχνεις εξονυχιστικά. Έτσι έγινε και στην περίπτωσή μας. Ακούγαμε για ανατομικά στρώματα, λατέξ, αφρούς μνήμης και αποφασίσαμε να πάρουμε (λίγα χρόνια πριν) για το διπλό μας κρεβάτι, ένα μέτριο προς σκληρό ανατομικό στρώμα. Από όσα δοκίμασα στο κατάστημα, φαινόταν το ιδανικό για εμάς. Έμεινα ξαπλωμένη για 10 λεπτά περίπου (νομίζω τόσο μπορεί να ξαπλώσει κανείς σε μαγαζί με υπαλλήλους γύρω του). Το παραγγείλαμε μαζί με κρεβάτι και ανυπομονούσα να μας το φέρουν σπίτι.

Πριν από το καινούργιο στρώμα είχαμε ένα φτηνό, από αυτά που δίνουν μαζί με την αγορά κρεβατιού (τα τοπικά μαγαζιά επίπλων). Έτσι είχαμε μεγάλη ανάγκη από μια καλή αναβάθμιση. Δυστυχώς δε μας «έκατσε». Μιλάω στον πληθυντικό γιατί ακριβώς το ίδιο με εμένα άβολα κοιμόταν και ο άντρας μου.

Πιο αναλυτικά! Το πρώτο βράδυ δεν θυμάμαι να πιάστηκα αλλά από το δεύτερο κιόλας βράδυ ξυπνούσαμε σα να μας είχε δείρει κάποιος. Ήμουν πιασμένη σε όλο το κορμί. Ντρεπόμουν να του πω ότι δεν κοιμόμουν καλά στο καινούργιο στρώμα, ίσως επειδή εγώ επέμενα, πως έπρεπε να αγοράσουμε κάτι καλό, για τη σωστή στήριξη της σπονδυλικής μας στήλης.

Τελικά με πήρε εκείνος τηλέφωνο ενώ ήταν στη δουλειά να με ρωτήσει αν είμαι πιασμένη γιατί εκείνος δε μπορούσε να κουνηθεί. Τότε τα ομολόγησα όλα. Ευτυχώς συνέβαινε το ίδιο και σε εκείνον γιατί πίστευα πως θα με βγάλει υπερβολική. Πείσαμε ο ένας τον άλλον πως θα περάσει ο μήνας της προσαρμογής (από σκληρό σε μέτριο ανατομικό στρώμα) και θα ξυπνάμε ξεκούραστοι. Όμως θα θέλαμε!

Όσο οι μέρες περνούσαν η εξάντληση που νιώθαμε από τους πόνους σε σβέρκο, πλάτη και μέση ήταν αφόρητη. Το ψηλό και αρκετά ακριβό καινούργιο στρώμα, έκανε την καθημερινότητα μας πολλή δύσκολη. Ίσως είχαμε δικαίωμα αλλαγής αλλά δεν ήμουν μπροστά όταν το έφεραν και ο Αλεξ δε θυμόταν αν μπορούσαμε να το επιστρέψουμε. Αποφασίσαμε να μην πάρουμε τηλέφωνο και να κάνουμε υπομονή, γιατί πραγματικά πιστεύαμε πως θα συνηθίσει μια μέρα το κορμί μας την αλλαγή. Αυτή η μέρα ήρθε περίπου ένα χρόνο μετά! Γαϊδουρινή υπομονή ε;

Όσο και αν ακούγεται απίστευτο, υπομέναμε το βάσανο και ας ήμασταν πιασμένοι κάθε μέρα. Τελικά το κρατήσαμε 6 ολόκληρα χρόνια. Είχαμε άλλες προτεραιότητες και κάθε χρόνο το αφήναμε για την επόμενη χρονιά. Γνωρίζαμε πλέον πως το κορμί μας δεν είναι για ανατομικά στρώματα. Όσοι φίλοι είχαν και μάλιστα πανάκριβα μαλακά ανατομικά, κλαίγανε τα χρήματά τους. Όταν κοιμόντουσαν και οι δυο, προς τη μέση του κρεβατιού βούλιαζαν κυριολεκτικά αφού σχηματιζόταν λακκούβα. Φυσικά θα υπάρχουν και εξαιρέσεις (απλά εγώ δεν τις γνωρίζω).

Καλός ύπνος ίσον καλή ζωή.

sleep well, live better

Μετά από πολύ διάβασμα σε forum, κρητικές και δοκιμές σε καταστήματα, κατέληξα σε ορθοπεδικό στρώμα της ελληνικής εταιρίας Candia. Από την περιγραφή στην ιστοσελίδα τους κατάλαβα πως το METHONE είναι αυτό είναι που αναζητάμε τόσα χρόνια. Οχτώ επίπεδα υλικών, 22 cm ύψος, στήριξη bonnel springs, περιμετρικό αφρώδες υλικό, αεριζόμενα υφάσματα και 3 χρόνια εγγύηση. Φυσικά θέλαμε να το δούμε και από κοντά ώστε να το συνδυάσουμε και με τα κατάλληλα μαξιλάρια για τον αυχένα μας. Κοιμόμαστε πλάγια κυρίως και καταλήξαμε σε μαξιλάρι με αφρό μνήμης της κλασικής σειράς της Candia COMFORT MEDIC.

Το πρώτο βράδυ κοιμηθήκαμε με επιφύλαξη. Το πρωί αισθανόμασταν ξεκούραστοι. Δεν άλλαξε κάτι δηλαδή. Δεν χρειάστηκε χρόνος προσαρμογής στην αλλαγή των στρωμάτων και αυτό ήταν τόσο ανακουφιστικό για εμάς. Ακριβώς το ίδιο ορθοπεδικό στρώμα METHONE της Candia. Ούτως ή άλλος θα διάλεγα ορθοπεδικό για την Αθηνούλα. Με αφορμή το vintage κρεβάτι που βρήκα και έβαψα για το παραμυθένιο της δωμάτιο αλλάξαμε επιτέλους και στρώματα. Είναι ιδανικό για παιδιά και μας το πρότειναν και από την εταιρία. Για την Αθηνά διάλεξα χαμηλό,βαμβακερό μαξιλάρι γιατί κοιμάται μπρούμυτα συνήθως. Είναι το 5 STAR της Candia.

Προστατευτικά στρώματος.

Με μικρά παιδιά τα προστατευτικά είναι άκρως αναγκαία. Τα διάλεξα εξαρχής μαζί με τα στρώματα. Πιο συγκεκριμένα για την προστασία του καινούργιου στρώματος (για το κρεβάτι του παιδικού δωματίου) διάλεξα το αδιάβροχο Baby Protect ,το οποίο έχει εξελιχθεί για την απόλυτη προστασία του στρώματος από υγρά.

Για το διπλό κρεβάτι διάλεξα το Anti Bed Bug το οποίο κρατά τους μικροοργανισμούς μακριά από το στρώμα, συμβάλλει στην καταπολέμηση των ακάρεων σκόνης ενώ ταυτόχρονα λειτουργεί σαν απωθητικό κουνουπιών. Η επεξεργασία του με FR (επιβραδυντικό φλόγας), το καθίστα ως ένα από τα ασφαλή και υγιεινά προστατευτικά στρωμάτων. Ζούμε δίπλα στο δάσος, σε μια πόλη που βρέχεται από θάλασσα. Η υγρασία είναι μόνιμη στα περισσότερα σπίτια στην περιοχή μας. Η χαρά των ακάρεων! Πριν γεννήσω την Αθηνά πραγματικά με «γαζώνανε». Από όταν μεγάλωσε λίγο, δυστυχώς τσιμπάνε εκείνη. Έχει συχνά τσιμπήματα που δημιουργούν φοβερό κνησμό. Γενικότερα επιλέγουν λευκά, ευαίσθητα δέρματα. Ελπίζω το προστατευτικό να κάνει δουλειά. Μέχρι στιγμής δε μας έχουν τσιμπήσει πάντως.

Τα προστατευτικά εφαρμόζονται στα στρώματα με 4 λάστιχα στις 4 γωνίες. Η διάσταση του προστατευτικού καλύμματος θα πρέπει να είναι η ίδια με την διάσταση του στρώματος σας. Στο site της Candia θα βρείτε το ιδανικό ανάστρωμα με βάση τις δικές σας ανάγκες.

Τι να προσέξετε πριν την αγορά στρώματος ύπνου.

Ανατομικότητα

Το στρώμα πρέπει να προσαρμόζεται και να «αγκαλιάζει» τις φυσικές καμπύλες του σώματος, χωρίς να πιέζει τους ώμους ή τους γοφούς. Μπορείς να δοκιμάσεις την ανατομικότητα ενός στρώματος ξαπλώνοντας ανάσκελα και προσπαθώντας να βάλεις την παλάμη σου πίσω από τη μέση σου.

Κανονικά, το χέρι σου πρέπει να μπαίνει ανάμεσα στο σώμα σου και στο στρώμα με μια μικρή δυσκολία και γενικά να αισθάνεσαι ότι το στρώμα σε «αγκαλιάζει», χωρίς να εμποδίζει τις κινήσεις σου.

Υγιεινή

Το στρώμα πρέπει να εξασφαλίζει συνθήκες υγιεινής, απαλλαγμένο από κινδύνους για την υγεία του οργανισμού.

Αντοχή

Το στρώμα πρέπει να διατηρεί την συμπεριφορά και τις αρχικές του ιδιότητες σε βάθος χρόνου. Η αντοχή εξαρτάται τόσο από την ποιότητα των υλικών, όσο και από τον τρόπο παραγωγής ενός στρώματος.

Αίσθηση

Η ικανότητα του στρώματος να προσφέρει απόλυτη ανάπαυση, άνεση και ξεκούραση στο σώμα. Το στρώμα είναι μια καθαρά προσωπική υπόθεση. Κάνε την έρευνά σου, μίλησε με φίλους και γνωστούς, αλλά μην επιλέξεις στρώμα μόνο επειδή σου το σύστησε κάποιος.

Δοκίμασε τουλάχιστον 4-5 διαφορετικά στρώματα, ξαπλώνοντας στην στάση που συνήθως κοιμάσαι. Στην περίπτωση μάλιστα που το στρώμα προορίζεται για ζευγάρι, καθίσταται αναγκαίο να δοκιμαστεί και από τους δύο.

Σημαντικό επίσης είναι να γνωρίζετε και τα υλικά, από τα οποία κατασκευάζεται ένα στρώμα. Τα υλικά αυτά είναι:

  • Συνδεδεμένα ελατήρια Bonnell Springs: Με συνδεδεμένα ελατήρια κατασκευάζονται τα ορθοπεδικά στρώματα, αποτελώντας μία από τις παλαιότερες και πιο δοκιμασμένες τεχνολογίες. Είναι αρκετά σκληρά, όμως για ορισμένα ορθοπεδικά προβλήματα είναι απαραίτητα.
  • Ανεξάρτητα ελατήρια Pocket Springs: Πρόκειται για ελατήρια, τα οποία δεν συνδέονται μεταξύ τους, οπότε η τεχνική αυτή χρησιμοποιείται στα ανατομικά στρώμα που είναι πιο μαλακά. Αποτελούν τα σκληρότερα ή μαλακότερα στρώματα, ανάλογα την διαβάθμιση των πρόσθετων  υλικών που χρησιμοποιούνται για την άνεση του στρώματος.
  • Memory foam: Το memory foam είναι ένα από τα πιο σύγχρονα υλικά που έχει γίνει ευρέως γνωστό τα τελευταία χρόνια. Ο μύθος γύρω από το όνομά του δημιουργήθηκε επειδή είναι υλικό που φτιάχτηκε από τη NASA! Η εκπληκτική του ιδιότητα είναι ότι αγκαλιάζει όλο το σώμα, χωρίς να ασκεί πίεση σε κανένα σημείο, ενώ παράλληλα θυμάται το σχήμα του (από εκεί βγαίνει και το όνομά του), ώστε κάθε φορά που ξαπλώνετε να απολαμβάνετε αμέσως την υπέροχη αίσθηση της χαλάρωσης.
  • Latex: To latex είναι υλικό που χρησιμοποιείται στα ανατομικά στρώματα και έχει την ιδιότητα να παίρνει το σχήμα της σπονδυλικής στήλης και να προσαρμόζεται στις καμπύλες του σώματος. Ιδανικό για τις ζεστές νύχτες του καλοκαιριού, αφού είναι θερμορρυθμιζόμενο, ενώ ενδείκνυται -ως υποαλλεργικό υλικό- και για άτομα με αλλεργίες.
  • Αφρώδη υλικά: Με διάφορα αφρώδη υλικά, όπως πολυουρεθάνη, κατασκευάζονται τα στρώματα αφρού, τα οποία είναι ανατομικά, αγκαλιάζουν αρμονικά τις καμπύλες και ασκούν ομοιόμορφη πίεση σε όλο το σώμα.
  • Υβριδικά στρώματα: Τα υβριδικά στρώματα κατασκευάζονται από διάφορα υλικά και είναι εξαιρετικά για όσους θέλουν έναν συνδυασμό των πλεονεκτημάτων όλων των υλικών και δεν μπορούν να αποφασίσουν ανάμεσα στα σκληρά και τα μαλακά στρώματα.

Πηγή: roxalizo.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.