Μωρο, θηλασμος, Παιδι,μητροτητα

Μπορούν οι μητέρες που υιοθετούν ένα μωράκι να θηλάσουν;

Είναι κάτι που σκέφτονται ακόμα και οι μαμάδες που έχουν δικά τους μωρά και τα θηλάζουν. Μπορούν άραγε οι μητέρες που υιοθετούν ή αποκτούν παιδί μέσω παρένθετης μητέρας να θηλάσουν; Μας φαντάζει αδιανόητο αλλά ναι, μπορούν! Αλήθεια πως μπορεί μια ένα γυναικείο κορμί, το οποίο δεν έχει βιώσει τους εννέα μήνες της εγκυμοσύνης, που δεν «ζει» τον τοκετό να «κατεβάσει γάλα»; Διάβασε εδώ…

Αν μια γυναίκα επιθυμεί να θηλάσει και το θέλει πολύ υπάρχει τεράστιο ποσοστό να τα καταφέρει. Στις περισσότερες περιπτώσεις είναι εφικτό. Δεν είναι απαραίτητο μια γυναίκα να γεννήσει για να μπορέσει να θηλάσει λοιπόν. Είναι πραγματικά υπέροχο!

Τι αρκεί; Αρκεί να το θέλει πολύ η ίδια και να έχει προετοιμαστεί βάσει του Πρωτοκόλλου πρόκλησης γαλουχίας ή ξενικά Newman-Goldfarb Protocol.

Το πρωτόκολλο αναφέρει πως όσο μεγαλύτερο είναι το διάστημα προετοιμασίας της γυναίκας που θα υιοθετήσει ή θα παραλάβει το βρέφος της απ’ την παρένθετη μητέρα, τόσο περισσότερες πιθανότητες επιτυχούς αποκλειστικού θηλασμού υπάρχουν. Ιδανικά αναφέρει τους 6 μήνες ή και παρά πάνω.

Το διάστημα προετοιμασίας περιλαμβάνει λήψη ελάχιστης δόσης ορμονών (προγεστερόνης) έξι μήνες πριν ενώ έξι εβδομάδες πριν η ορμόνη διακόπτεται και ξεκινάει διπλή άντληση και λήψη συγκεκριμένων βοτάνων που συμβάλλουν στην αύξηση της παραγωγής μητρικού γάλακτος [τριγωνέλλα 3caps×3(580-610 each) γαϊδουράγκαθο 3 caps×3(325-390 each)]
Η διέγερση της θηλής μέσω διπλής άντλησης αυξάνει τα επίπεδα της προλακτίνης και οκυτωκίνης και κατεπέκταση την παραγωγή γάλακτος.

Τέλος, αναφέρεται πως εργαστηριακές έρευνες σύγκριναν το γάλα που παράχθηκε μέσω του πρωτοκόλλου και το γάλα γυναικών που μόλις είχαν γεννήσει (τη 10η μέρα) και δε βρέθηκε καμία σημαντική διαφορά στη σύστασή τους.

Όσες θέλετε όχι μόνο να γίνετε μητέρες αγκαλιάς αλλά και να προσφέρετε το υγρό χρυσό που έχουμε μέσα μας, να πιστέψετε στον εαυτό και το σώμα σας! Η αγάπη και η πίστη μονάχα, μπορούν και κάνουν θαύματα.

Find me on Instagram

Καλή Μ. Εβδομάδα 🐣

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.