Deco, Eco Toys, Αγορές, Thrifting/second hand

Thrifting: Η νέα τάση που αγαπάμε, έχει τρομερά οφέλη για το περιβάλλον και την τσέπη μας.

Η αγορά μεταχειρισμένων αγαθών, ειδικά ρούχων, δε σημαίνει απαραίτητα ότι δεν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά κάτι καινούργιο. Μπορεί τα αντικείμενα σε παλαιοπωλεία να είναι σπάνια vintage, περιορισμένα σε απόθεμα ή κάτι σημαντικής αξίας που μπορεί να μην έχετε ποτέ την ευκαιρία να αγοράσετε ξανά εάν το χάσετε. Μιλάω εκ πείρας και όχι μόνο.

Οι αγορές σε ηλεκτρονικά καταστήματα λιανικής για μεταχειρισμένα ρούχα και άλλα είδη μόδας είναι πιο συνηθισμένες. Αλλά μπορούμε επίσης να αγοράσουμε αντικείμενα όπως έπιπλα, βιβλία, ηλεκτρονικά είδη, βρεφικά είδη, ένα νέο αυτοκίνητο, μεταχειρισμένες δωροκάρτες, εργαλεία, παιδικά παιχνίδια και είδη φροντίδας στο σπίτι, μουσικά όργανα, συλλεκτικά παιχνίδια, βιντεοπαιχνίδια και πολλά άλλα ως δεύτερο- χέρι και στα λεγόμενα thrifting shops.

Μας προσφέρουν οικονομία ενώ κάνουν τεράστια χάρη στο περιβάλλον.

i love thrifting. Do you?

Ακολουθούν μερικοί λόγοι που είναι βιώσιμοι και φιλικοί προς το περιβάλλον:

Η αγορά αυτών των αντικειμένων από καταστήματα ανταλλαγής δεν εξοικονομεί χρήματα μόνο σε σύγκριση με το κόστος ενός νέου. Ενθαρρύνει επίσης την επαναχρησιμοποίηση, η οποία είναι βιώσιμη για το περιβάλλον. Με άλλα λόγια, κάνετε καλό στον εαυτό σας και στο περιβάλλον όταν ψωνίζετε μεταχειρισμένα αντικείμενα.

  1. Αποκτήστε προϊόντα υψηλής ποιότητας σε χαμηλότερη τιμή.

Αυτό παραμένει η κινητήρια δύναμη πίσω από την αγορά μεταχειρισμένων παρά καινούριων. Πολλοί άνθρωποι προτιμούν να αγοράζουν τα ρούχα τους, τις τσάντες τους, τα έπιπλα και τα παιδικά τους είδη από καταστήματα λιανικής. Ο λόγος τους είναι ότι αρκετά επώνυμα καινούργια είδη, ειδικά ρούχα, κατασκευάζονται με λιγότερο ποιοτικά υλικά και πωλούνται σε υψηλές τιμές.

Να το θυμάστε αυτό την επόμενη φορά που θα θέλετε να αγοράσετε ρούχα, ένα βιβλίο, έπιπλα, ηλεκτρονικά είδη και άλλα. Πρώτα, ρίξτε μια ματιά στα καταστήματα λιανικής πώλησης κοντά σας και ίσως βρείτε κάτι που σας αρέσει περισσότερο από τα δημοφιλή είδη.

2.Μείωση αρνητικών επιπτώσεων στο περιβάλλον.

Το κλίμα μας, με την πάροδο του χρόνου, έχει βιώσει δραστικές αλλαγές που συμβαίνουν ως αποτέλεσμα των καθημερινών μας δραστηριοτήτων που έχουν αποδειχθεί επιβλαβείς και μη βιώσιμες. Η βιομηχανία της μόδας είναι η δεύτερη μεγαλύτερη βιομηχανία παγκοσμίως που μολύνει το περιβάλλον σε τεράστιο βαθμό.

Η παραγωγή βαμβακερών ρούχων καταναλώνει πολύ νερό και ενέργεια. Όταν αγοράζετε και πουλάτε οικονομικά ρούχα, παπούτσια, τσάντες και άλλα είδη μόδας, μειώνετε τη ζήτηση για νέα είδη, μειώνοντας έτσι την πίεση στους κατασκευαστές να παράγουν αυτά τα είδη σε μεγάλες ποσότητες.

3.Ανακαλύψτε μερικές μάρκες πολυτελείας.

Είναι πολύ πιθανό να συναντήσετε ένα τυχερό εύρημα πολυτελείας όταν ψωνίζετε μεταχειρισμένο. Στην πραγματικότητα, μερικοί άνθρωποι κερδίζουν ένα δευτερεύον εισόδημα αναζητώντας αντικείμενα υψηλής αξίας και μεταπωλώντας τα για κέρδος. Μπορείτε να αγοράσετε αυτά τα αντικείμενα που μπορείτε να δείτε μόνο στο διαδίκτυο και είναι πέρα ​​από τον προϋπολογισμό σας με λιγότερα χρήματα ή χρησιμοποιώντας μια δωροκάρτα σε ένα κατάστημα μεταχειρισμένων.

Υπάρχουν χιλιάδες προϊόντα πολυτελείας σε καταστήματα όπως αυτό, που περιμένουν κάποιον να τα ξαναβρεί. Πολλά από αυτά τα καταστήματα διαθέτουν μια εφαρμογή που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ψωνίσετε για αυτά τα προϊόντα.

4.Αποφύγετε τις ανήθικες και ελεγκτικές στρατηγικές των κατασκευαστών

Οι αγορές από δεύτερο χέρι και οι ηθικές αγορές δουλεύουν χέρι-χέρι. Αυτό συμβαίνει όταν εμείς, ως παγκόσμια κοινωνία, επιλέγουμε να αγοράζουμε λιγότερα νέα προϊόντα. Οι κατασκευαστές βγάζουν τόσα πολλά για να χορτάσουν μια πεινασμένη αγορά. Μειώνουμε τη ζήτηση και μειώνουμε τις δραστηριότητές τους που συμβάλλουν στη ρύπανση και την υποβάθμιση του περιβάλλοντος μας.

Επίσης, οι στρατηγικές παραγωγής που χρησιμοποιούνται από εταιρείες που παράγουν μαζικά αγαθά δεν είναι βολικές και ευνοϊκές για τους εργαζομένους τους. Η αυξανόμενη ζήτηση για αυτά τα αγαθά μαζικής παραγωγής θα υποστηρίξει μόνο εκμεταλλευτικές και ανήθικες πρακτικές. Συχνά, αψηφούν τα ανθρώπινα δικαιώματα.

5.Ενθαρρύνει την οικοδόμηση κοινότητας.

Είναι σχεδόν αδύνατο να αγοράζετε μεταχειρισμένα αντικείμενα από ανθρώπους τακτικά χωρίς να δημιουργείτε φιλίες και σχέσεις με την κοινότητα. Για παράδειγμα, στην περίπτωση μιας πώλησης σε γκαράζ, μπορεί να είστε περίεργοι σχετικά με την ιστορία πίσω από ορισμένα αντικείμενα προς πώληση. Όταν αποφασίσετε να ρωτήσετε τον πωλητή, μπορεί να προκαλέσει μια συζήτηση που θα διευρύνει την άποψή σας για μια περιοχή και θα σας δώσει περισσότερους λόγους για να αγοράσετε από αυτόν.

Επίσης, ας υποθέσουμε ότι ψωνίζετε τακτικά από ένα συγκεκριμένο φιλανθρωπικό κατάστημα ή κατάστημα μικρού ειδών στην περιοχή σας. Σε αυτήν την περίπτωση, πιθανότατα θα εξοικειωθείτε με τον πωλητή, ο οποίος μπορεί ακόμη και να σας τηλεφωνεί κάθε φορά που υπάρχουν νέες αφίξεις.

6. Αποτρέψτε τη σπατάλη.

Η έκτη μεγαλύτερη δαπάνη για τα νοικοκυριά στην Ευρώπη είναι η αγορά ρούχων. Αν και αυτό δεν είναι σπατάλη του εισοδήματος του νοικοκυριού, μερικά από αυτά τα χρήματα μπορούν να κάνουν καλά για άλλες ανάγκες. Επίσης, η επίδραση του να έχεις τόσα πολλά ρούχα στο περιβάλλον είναι εξαιρετικά υψηλή. Η βιομηχανία ένδυσης δημιουργεί μια τεράστια ποσότητα απορριμμάτων στην αλυσίδα εφοδιασμού και στο τέλος της ζωής της ένδυσης, όπου συχνά πετιούνται σε οποιαδήποτε περιοχή.

Οι τελικοί χρήστες προτιμούν να πετούν πολλά από τα χρησιμοποιημένα ρούχα τους σε χωματερές και χωματερές και ο αντίκτυπος τέτοιων ενεργειών δεν είναι βιώσιμος. Ανεξάρτητα από το μέγεθός της, καμία χώρα στον κόσμο δεν έχει τον χερσαίο χώρο για να διατηρήσει αυτή την πρακτική των αποβλήτων. Το ECAP προσφέρει διάφορες λύσεις, συμπεριλαμβανομένης της επιλογής πώλησης αυτών των ρούχων ως μεταχειρισμένων ρούχων.

7. Παρατείνει τη διάρκεια ζωής ενός αντικειμένου.

Η επαναχρησιμοποίηση διασφαλίζει ότι χρησιμοποιούμε τα αντικείμενα στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους. Είτε δεν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά ένα ολοκαίνουργιο προϊόν είτε έχετε περιβαλλοντική συνείδηση, δημιουργήστε μια συνήθεια να αγοράζετε μεταχειρισμένα.

Είτε ψωνίζετε μεταχειρισμένα για να χρησιμοποιήσετε αυτό το αντικείμενο, κάνετε δωρεά ή χαρίζετε σε κάποιον, το κάνετε χρήσιμο και του δίνετε μια νέα ζωή. Εάν το αγοράσετε για προσωπική χρήση, φροντίστε να το χρησιμοποιείτε με προσοχή. Διατηρήστε το αντικείμενο σε άριστη κατάσταση, ώστε αργότερα να μπορείτε να δωρίσετε αντικείμενα, να τα μεταπωλήσετε ή να τα χαρίσετε.

Ό,τι κι αν αποφασίσετε να κάνετε, η διαδικασία επαναχρησιμοποίησης και ανακύκλωσης συνεχίζεται, καθιστώντας το ένα λιγότερο αντικείμενο που θα κατέληγε σε χωματερή.

A real house of precious items.

HOUSE OF TALEZ

Στο προφίλ μου στο instagram και στο house of talez ανεβάζω συχνά προιόντα που δεν χρειάζομαι πια. Παραπάνω βλέπετε κάποια προϊόντα που είναι ακόμη διαθέσιμα. Πολλές φίλες έχουν αγοράσει και ξέρουν την ποιότητα την οποία διατηρώ στα ρούχα μου αλλά και τα ρούχα ή τα παιχνίδια των κοριτσιών. Ecofriendly αγαπημένων brands συνήθως από Δανία, Σουηδία και Γαλλία. Επίσης πολλά διακοσμητικά αλλά και νέα προϊόντα σε vintage στιλ που αγοράζω διπλά και τριπλά για κάποιες που ξέρω οτι τα λατρεύετε. Νέα προϊόντα με καρτελάκι θα βρείτε συνήθως αλλά και μεταχειρισμένα σε άριστη κατάσταση.

Σε περιμένω στην κοινότητά μας ♻️

Τα λέμε στο επόμενο άρθρο!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.