Παιδι, Ρουχισμος

Mini A Ture: Μια εταιρία B-Corp εμπνευσμένη από το σκανδιναβικό στιλ, δημιουργεί οικολογικά βρεφικά και παιδικά ρούχα και μας εντυπωσιάζει.

You are never too small to make a big differencerence.

-Mini A Ture.

Δεν είσαι ποτέ τόσο μικρός για να κάνεις μια μεγάλη αλλαγή λένε χαρακτηριστικά η Mini A Ture και δεν μπορούν να με βρουν πιο σύμφωνη. Είμαι πολύ περιφανή για το σημερινό άρθρο. Χαίρομαι να παρουσιάσω εταιρίες που αγαπούν και σέβονται το περιβάλλον και τον άνθρωπο. Η σκανδιναβική Mini A Ture είναι και με τη βούλα μια εταιρία που δεν νοιάζεται απλά για το πλανήτη και τα παιδιά αλλά έχει πιστοποίηση και διαφάνεια προς το αποτύπωμα της προς τους εργαζόμενους, τους πελάτες και φυσικά το περιβάλλον. Χαίρομαι πολύ να γνωρίζω δημιουργούς με ευαισθησίες και να γράφω για το έργο τους.

Τι σημαίνει B-Corp;

Ως B Corporation πιστοποιούνται εκείνες οι εταιρείες που εξισορροπούν το κέρδος και την ωφέλεια, σύμφωνα με τα υψηλότερα πρότυπα κοινωνικής και περιβαλλοντικής απόδοσης, διαφάνειας προς το κοινό και νομικής υπευθυνότητας. Το κίνημα B Corp αποτελείται από 2.700 εταιρείας σε 64 χώρες, με κοινό στόχο να χρησιμοποιούν την επιχειρηματική τους δράση για το συλλογικό καλό. Για να πιστοποιηθεί ως B Corp μια εταιρεία θα πρέπει να επιτύχει μία ελάχιστη απαραίτητη βαθμολογία στην αξιολόγηση του B Impact Assessment, μία απαιτητική αξιολόγηση ως προς το αποτύπωμα της εταιρείας στους εργαζόμενους, στους πελάτες, στην κοινωνία και στο περιβάλλον. Οι πιστοποιημένες B Corp εταιρείες, στο πλαίσιο της διαφάνειας, απαιτείται να δημοσιοποιούν ετησίως τα αποτελέσματα του Impact Report τους.

Mini A Ture.

Η σκανδιναβική εταιρία θέλει να συνεισφέρει σε έναν κόσμο που τα παιδιά και οι μελλοντικές γενιές, να μεγαλώσουν με σιγουριά και άνεση. »Είμαστε εξαιρετικά περήφανοι που αναγνωρίστηκαν πρόσφατα οι προσπάθειές μας για την επίτευξη αυτού του στόχου. Το Μάρτιο του 2021 πιστοποιηθήκαμε ως B Corp εταιρεία παιδικών ενδυμάτων στον κόσμο΄΄, λένε οι άνθρωποι της Mini A Ture, γεμάτοι ειλικρίνεια. Η «πράσινη» εταιρεία, η οποία ιδρύθηκε το 2002, φιλοδοξούσε να δημιουργήσει κάτι μεγαλύτερο από ένα παραδοσιακό παιδικό ρούχο. «Θέλουμε να εμπνεύσουμε τα παιδιά να απολαύσουν την υπέροχη εξοχή και να περνούν λιγότερη ώρα μπροστά από μια οθόνη». Η μοναδική Mini A Ture μέσα από τις εκπληκτικές της συλλογές, μας προτρέπει να ανακυκλώνουμε και εκείνοι με τη σειρά τους προσπαθούν να περιορίσουν την υπερβολική παραγωγή. Χρησιμοποιούν φυσικά βιώσιμα υλικά που διατίθενται από πιστοποιημένους προμηθευτές.

Τα ρούχα που παραλάβαμε.

Όταν πήρα το δέμα στα χέρια μου ένιωσα μια ανεπάντεχη ελευθερία και σιγουριά. Ένιωσα «ελεύθερη» ως προς το περιβάλλον. Δεν μπορώ να το εξηγήσω με λέξεις αλλά ένιωσα οτι τα ρουχαλάκια που διάλεξα για την Αθηνούλα, δεν επιβαρύνουν καθόλου τον αγαπημένο μας πλανήτη, που τόσο έχουμε κουράσει. Σιγουριά ένιωσα ως προς το design και την ποιότητα. Είχα ενημερωθεί διαβάζοντας στο ηλεκτρονικός τους κατάστημα σε σχέση με τα υλικά που χρησιμοποιούν και την αφοσίωσή τους σε κάθε κομμάτι ξεχωριστά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το μαγιό της Αθηνάς που δημιουργήθηκε από ανακυκλώσιμα πλαστικά μπουκάλια. Σε όσουν το έχω αναφέρει ρωτάνε «Μα καλά, πώς γίνεται αυτό;» η απάντηση φυσικά είναι πως δεν ξέρω τον ακριβή τρόπο αλλά είναι φανταστικό! Εύχομαι στα επόμενα χρόνια όλες οι εταιρίες να είναι τόσο επιλεκτικές όσο η αγαπημένη μου πλέον Mini A Ture και φυσικά τόσο οικολογικές. Σας ευχαριστούμε που κάνετε τη ζωή μας και τον κόσμο ομορφότερο.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.