Deco, Παιχνιδια, Παιδι,Εκπαιδευση, Παιδικός εξοπλισμός, Τεχνη

Χειροποίητα παιχνίδια από ξύλο,ύφασμα και αγάπη: “hersin means made by hand”.

Ας γνωρίσουμε τους δημιουργούς:

Η αρτιότητα ενός προϊόντος οφείλεται σε εκείνον που κρύβεται από πίσω. Η Νίκη Γρηγοροπούλου, είναι περιβαλλοντολόγος στο επάγγελμα. Από την άλλη ο Γιώργος Τσώνης είναι μηχανολόγος-μηχανικός. Κατοικούν στην γενέτειρα τους την όμορφη Καλαμάτα. Το ενδιαφέρον τους ήταν σχεδόν από πάντοτε στραμμένο στην κατασκευή και δημιουργία προϊόντων αυτοματισμού. Η ζωή όμως είχε αλλά σχέδια για εκείνους. Ευτυχώς για εμάς!

Πώς προέκυψε η κατασκευή παιχνιδιών;

Οι ελάχιστες ευκαιρίες πάνω στον τομέα που είχαν επιλέξει,τους έστρεψαν να ασχοληθούν με την δημιουργία μοναδικών παιχνιδιών. Όταν το ταλέντο ρέει άφθονο μέσα σου και η δίψα για δημιουργία είναι μεγάλη, είναι αδύνατον να την παρακούσεις. «Τα παιχνίδια προέκυψαν στην πορεία και παρόλο που ήταν κάτι καινούργιο για εμάς. Ήρθαν σε απόλυτη ταύτιση με τον νέο τρόπος ζωής μας. Ως γονείς και ως μοναδική ευκαιρία δημιουργίας κάτι νέου, συνδυάζοντας την τεχνική εμπειρία που είχαμε αποκτήσει». Έτσι, ξεκίνησε το πιο ονειρεμένο ταξίδι προς την επιτυχία.

Το εργαστήριο τους εδρεύει στην Καλαμάτα:

Το εργαστήριο που ζωντανεύουν όλα διατηρείται στην γενέτειρα τους. Παράγουν προϊόντα κι υπηρεσίες για τον τεχνολογικό τομέα. «Εδώ καταφέραμε να αποκτήσουμε πολύτιμη εμπειρία, μέσα από σημαντικές συνεργασίες, για κάλυψη κυρίως βιομηχανικών αναγκών. Εμπνευσμένοι όμως από την γέννηση του παιδιού μας, η γνωριμία μας με τον κόσμο του παιχνιδιού σηματοδότησε τη δημιουργία της «hersin means made by hand», το 2016.

Πώς προέκυψε το λογότυπο αυτό;

Αλήθεια από που προκύπτει το πρωτότυπο και πολύ εύστοχο λογότυπο που επέλεξαν; Η απόδοση του ελληνικού χερσίν (δοτική πληθυντικού του ουσιαστικού «χειρ» δηλαδή (χέρι) υποδηλώνει ότι τα προϊόντα είναι ολικώς χειροποίητα. «Στο ξεκίνημά μας, πήραμε έμπνευση από το φυσικό περιβάλλον και την ιστορία του τόπου μας. Θελήσαμε να δημιουργήσουμε κάτι χαρακτηριστικό και έτσι ένα από τα πρώτα παιχνίδια που σχεδιάσαμε είναι το ομοίωμα της αρχαίας κούκλας ‘πλαγγόνα’ με την οποία έπαιζαν τα κορίτσια στην αρχαιότητα. Από αυτό το σχέδιο μας ενέπνευσε και για το λογότυπο της εταιρίας», λέει το ταλαντούχο ζευγάρι.

Η σχέση τους με την βρετανική Vogue.

«Η επιλογή των παιχνιδιών μας από τη βρετανική Vogue, ως μέρος της καμπάνιας άνοιξη- καλοκαίρι 2018 και η παρουσία μας στο kids interiors, αποτελούν ορόσημο για την εταιρία μας και μας δίνουν αισιοδοξία και μεγαλύτερη θέληση για το μέλλον». Η αγορά στηρίζει όλο και περισσότερο τοπικά προϊόντα και αναζητά παιχνίδια που παράγονται με νόμιμο και ασφαλή τρόπο για όλους. Που γνωρίζει τις συνθήκες, τον τόπο και τον τρόπο κατασκευής τους. Η διαδικασία γίνεται πιο προσωπική και ιδιαίτερη», αναφέρουν με χαρά η Νίκηκι ο Γιώργος.

Η ζητήση μεγάλη και τα χέρια τέσσερα:

Η κατασκευή της κάθε κούκλας είναι χρονοβόρα διαδικασία. Φαινομενικά μοιάζουν ίδιες αλλά δεν θα μπορούσαν να είναι. Κάθε μια είναι απολύτως ξεχωριστή. Όπως ξεχωριστά και μοναδικά είναι τα χεράκια που θα την κρατήσουν. «Οι κούκλες μας κατασκευάζονται εξολοκλήρου στο χέρι και κάθε μια είναι ξεχωριστή. Με το πέρασμα του χρόνου, τυποποιώντας όσο είναι δυνατό κάποια από τα βήματα της διαδικασίας κατασκευής και χρησιμοποιώντας καλύτερα υλικά και εργαλεία προσπαθούμε να αυξάνουμε την παραγωγή. Δεν παύει όμως να είναι μια ιδιαίτερα χρονοβόρα διαδικασία».

Ο θαυμασμός μας για τα έργα τους:

Ο θαυμασμός για όλους εμάς και ιδιαίτερα τους γονείς, είναι μεγάλος. Το δέος ακόμη μεγαλύτερο. Λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη ότι οι δυο τους και μόνο είναι υπεύθυνοι πέρα από την παραγωγή και για το κομμάτι της προώθησης αυξάνει κι άλλο τον σεβασμό μας προς την εταιρία τους. Αναλαμβάνουν οι ίδιοι την φωτογράφησης καθώς και την προβολή τους στο σάιτ και στα σοσιαλ μίντια. Η οποία προβολή είναι αξιοζήλευτη, όπως θα παρατηρήσατε στις φωτογραφίες.

Όπως συνηθίζω να λέω είναι όλα θέμα αισθητικής. Η λεπτομέρεια και η αφοσίωση είναι που κάνουν την διαφορά. Σαν μητέρα και δημιουργός θα ήθελα με το παραπάνω κείμενο να σας συστήσω την οικογένεια hersin means made by hand και να επισημάνω πως όταν ο Έλληνας αγαπάει την δημιουργία δεν αργεί να φτάσει στην κορυφή.

Ο κόσμος του hersin means made by hand.

Πηγές:

Hersin means made by hand

https://instagram.com/hersin_means_made_by_hand?igshid=zb246me2e7za

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.