Alan Turing (Άλαν Τιούρινγκ)
Η πρώτη θεωρία, αλλά και η πιo διαδεδομένη μέχρι πρόσφατα, ήταν αυτή που αναφερόταν στη σχέση του «μήλου» με τον Alan Turing. Άγγλος μαθηματικός και πρωτοπόρος των ηλεκτρονικών υπολογιστών. Κατά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο έκανε έρευνες σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη και κατάφερε να σπάσει πολλούς κωδικούς τον Ναζί.

Το τέλος της ζωής του όμως έδωσε την αφορμή να συνδεθεί με το λογότυπο της Apple. Το τελειωτικό χτύπημα για εκείνον ήρθε το 1954 όταν για να γλυτώσει τη φυλάκιση λόγω ομοφυλοφιλίας, αναγκάστηκε να υποβληθεί σε μια θεραπεία ορμονών η οποία υποτίθεται θα άλλαζε τις προτιμήσεις του.
Στις 8 Ιουνίου 1954 η οικονόμος του Τούρινγκ τον βρήκε νεκρό. Είχε πεθάνει την προηγούμενη μέρα. Η νεκροψία καθόρισε ότι η αιτία ήταν δηλητηρίαση από κυάνιο. Όταν ανακαλύφτηκε το πτώμα του, βρέθηκε ένα μισοφαγωμένο μήλο δίπλα στο κρεβάτι του. Οι βιογράφοι Andrew Hodges και David Leavitt, έχουν υποθέσει και οι δύο ότι ο Τούρινγκ αναπαράστησε την σκηνή από την ταινία του Ντίσνευ «Η Χιονάτη και οι επτά νάνοι» (1937), το αγαπημένο του παραμύθι.

Έτσι έκανε και ο ίδιος. Τοποθέτησε με μια σύριγγα δηλητήριο σε ένα μήλο και το έφαγε. Αυτή η λεπτομέρεια είναι που έκανε ειδικούς και μη να βγάλουν το συμπέρασμα πως η Apple διάλεξε το δαγκωμένο μήλο ως φόρο τιμής στον Τuring.
Η παραπάνω θεωρία ήταν πολύ ωραία και η ιστορία συγκινητική. Μόνο που διαψεύστηκε από τον ίδιο τον ιδρυτή της Apple Στιβ Τζομπς.